Goede Doelen

Naast het verduurzamen van de wereld willen wij ook graag ons steentje bijdragen voor kinderen met een ziekte.

Futuro online steunt zieke kinderen

Bij ons kunt u uw oude elektronische apparatuur een nieuw leven geven én een verschil maken in het leven van kinderen die lijden aan het Usher syndroom. Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om hun gebruikte elektronica in te leveren, en een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het goede doel.

Het Usher syndroom is een zeldzame genetische aandoening die leidt tot doofheid en progressief verlies van het gezichtsvermogen. Uw bijdrage kan deze kinderen en hun families helpen bij het vinden van hoop, ondersteuning en de zoektocht naar genezing.

Samen kunnen we een positieve impact creëren en een lichtpuntje zijn in het leven van degenen die het hard nodig hebben. Doe vandaag nog mee en lever uw oude elektronica in, want met uw hulp kunnen we een betere toekomst mogelijk maken voor degenen die lijden aan het Usher syndroom.

Wat is het Usher Syndroom

Het Ushersyndroom is een genetische aandoening waar op dit moment rond de 600-1000 mensen mee rondlopen en wat leidt tot doofheid en ook blindheid. Het is een erfelijke ziekte waarvoor op dit moment helaas nog geen genezing voor is. 

Het Ushersyndroom bestaat uit 3 types. Bij het syndroom van Usher type I ontstaan de eerste problemen met zien rond de leeftijd van 10 jaar. Uiteindelijk zullen deze kinderen allemaal blind worden. Bij het syndroom van Usher type II en III ontstaan de problemen met zien juist in de puberteit, bij type II op jongere leeftijd dan bij type III. 

Daarnaast hebben kinderen met het Ushersyndroom vaak ook nog evenwichtsproblemen, wat ervoor zorgt dat ze pas erg laat leren lopen en fietsen en hier vaak nog heel lang problemen mee hebben.

 

nathan-dumlao-P5MXtYfgmmw-unsplash

Waarom steunen wij dit goede doel

Voor het Usher Syndroom is nog steeds geen behandeling mogelijk, maar er zijn wel hoopvolle ontwikkelingen. De wetenschap staat voor grote uitdagingen in de zoektocht naar oplossingen die moeten leiden tot een behandeling van alle 400.000 patiënten in de wereld die doof én blind worden door het Ushersyndroom.

Omdat er dus nog geen genezing voor is en het een ziekte is waar mensen heel veel last van hebben, willen wij graag mensen helpen met het Usher-syndroom door het financieren van onderzoek en ondersteuningsprogramma’s om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Uw steun kan een groot verschil maken. Laten we samen geld inzamelen om onderzoek te bevorderen en degenen die getroffen zijn door deze aandoening te helpen. Samen kunnen we hoop brengen aan de Usher-gemeenschap en streven naar een toekomst met meer mogelijkheden en kansen voor iedereen die met het Ushersyndroom leeft.

Partners

Momenteel maken al meer dan 50 partners gebruik van onze diensten!